Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Birkerød Bio...

Arrangementer

December måned
Plakat for filmen ROH - Coppélia (19/20)

ROH - Coppélia (19/20)

Ballet live fra London
10. december kl. 20:15

En klassiker vender tilbage til Royal Ballet-repertoiret med Ninette de Valois 'charmerende og sjove Coppélia - en historie om kærlighed, ondskab og mekaniske dukker. Den indviklede koreografi er sat til Delibes dejlige musik, og viser den tekniske præcision og komiske timing for hele firmaet. Osbert Lancaster's designs bringer en farverig storybookverden til live denne juleaften for hele familien.

Genre: Ballet
Premiere 10. december
Januar måned
Plakat for filmen ROH - The sleeping beauty (19/20)

ROH - The sleeping beauty (19/20)

Ballet live fra London
16. januar 2020 kl. 20:15

Denne produktion af The Sleeping Beauty har glædet publikum i Covent Garden siden 1946. En klassiker af russisk ballet etablerede The Royal Ballet både i sit nye hjem efter Anden Verdenskrig og som en verdensklasse virksomhed. 60 år senere, i 2006, blev den oprindelige scene genoplivet af Oliver Messels vidunderlige design med glitrende kostumer på scenen. Pyotr Il'yich Tchaikovsky's fortryllende partitur og Marius Petipas originale koreografi kombineres smukt med sektioner oprettet til The Royal Ballet af Frederick Ashton, Anthony Dowell og Christopher Wheeldon. Denne ballet er sikker på at kaste sin fortryllelse over dem, der ser den.

Premiere 10. januar
Februar måned
Plakat for filmen ROH - Marston & Scarlett (19/20)

ROH - Marston & Scarlett (19/20)

Ballet live fra London
25. februar 2020 kl. 20:15

Koreografen Cathy Marston er en tidligere associeret kunstner fra det kongelige operahus og direktør for Bern Ballett, og meget efterspurgt internationalt. Inspirationen til hendes første arbejde for The Royal Ballet Main Stage er historien om liv og karriere hos cellisten Jacqueline du Pré. Et nyt værk af Liam Scarlett, The Royal Ballet's Artist in Residence, giver anden del af programmet.

Genre: Ballet
Premiere 25. februar
April måned
Plakat for filmen ROH - Swan Lake (19/20)

ROH - Swan Lake (19/20)

Ballet live fra London
1. april 2020 kl. 20:15

Liam Scarletts strålende produktion af Swan Lake, ny i 2018, vender tilbage til sin første genopsætning. Scarletts ekstra koreograf John Macfarlane's storslåede mønster tilfører nyt liv i det, der formentlig er den mest kendte og mest elskede klassiske ballet, mens de er trofaste overfor Marius Petipa / Lev Ivanov-teksten. Hele teateret skinner i denne evige fortælling om dødsdømt kærlighed, et mesterværk fyldt med ikoniske øjeblikke. Tchaikovskys første partitur for ballet svæver med sine symfoniske sving og kombinerer perfekt med udsøgt koreografi fra Grand Pas de deux af Prins Siegfried og Odile svømmende ved søen. En berusende blanding af skuespil og intim passion, den samlede effekt er uimodståelig.

Genre: Ballet
Premiere 1. april
Maj måned
Plakat for filmen ROH - The Dante Project (19/20)

ROH - The Dante Project (19/20)

Ballet live fra London
28. maj 2020 kl. 20:15

Dantes guddommelige komedie er en episk rejse gennem efterlivet: det omfatter det frygtelige drama af Inferno og dens forbandelse, den lyriske mystik af pilgrimme på Mount Purgatorio og Paradisos blændende kugler med deres endeløse lyskonfigurationer. Digtet blev inspireret af Dantes egen eksil og sporer sin vej fra krise til åbenbaring styret af hans litterære helt Virgil og hans tabte kærlighed Beatrice. I dette nye værk samarbejder The Royal Ballet's koreograf Wayne McGregor med et prisbelønnet team – nutids kompositør Thomas Adès, kunstner Tacita Dean, lysdesigner Lucy Carter og dramaturg Uzma Hameed - for at bringe os tættere på Dante og hans ekstraordinære vision.

Genre: Ballet
Premiere 28. maj