Birkeklubben

Marts måned
Plakat for filmen Tulipanfeber

Tulipanfeber

Tulipanfeber
Vises den 12.marts. 2018

Oscarvinder Alicia Vikander fra ’Den danske pige’ er tilbage i et elegant og medrivende drama om kærlighed og begær, hvor hun spiller over for Christoph Waltz og Judi Dench. Amsterdam i 1600-tallet. Den velhavende og aldrende købmand Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) hyrer en ung maler til at male et portræt af sin unge, smukke hustru, Sophia (Alicia Vikander) og ham selv. Sophia og maleren forelsker sig i hinanden, mens hun sidder model for ham. De indleder en passioneret og hemmelig affære og mens tulipanfeberen er på sit højeste, iværksætter de to elskende en risikabel og livsfarlig plan for at sikre en fremtid sammen.
Kilde: Scanbox

Genre: Drama, Romance
Instruktør: Justin Chadwick
Skuespillere: Jack O'Connell, Alicia Vikander, Cara Delevingne
Censur: Tilladt over 11 år
Premiere 12. marts
Plakat for filmen Frantz

Frantz

Frantz
Vises den 19. marts 2018

’Frantz’ fortæller om den unge enke Anna Hoffmeister, hvis lidenskaber genvækkes, da en ung franskmand kort efter Første Verdenskrig dukker op i hendes tyske hjemby og lægger blomster ved en tysk soldats grav. ’Filmen handler om krigens omkostninger, opgejlet nationalisme og alt det andet velkendte. Men gør det elegant og overraskende og betagende billedskønt,’ skrev Politikens Kim Skotte hjem fra Venedig, hvor Paula Beer modtog pris for sit fantastiske skuespil. François Ozon (Otte kvinder – og ét mord’, Potiche, Selv i de bedste hjem) er en elegantier af Guds nåde og udvirker mirakler med en billedside, der overvejende er holdt i sort-hvid, men som med stor effekt changerer over i farvefilm, når historien fordrer det.
Kilde: Camera Film

Genre: Drama
Instruktør: François Ozon
Skuespillere: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner
Censur: Tilladt over 11 år
Premiere 19. marts
April måned
Plakat for filmen Den hundredetårige der stak af fra regningen og...

Den hundredetårige der stak af fra regningen og...

Den hundredetårige...
Vises den 9. april 2018

”DEN HUNDREDETÅRIGE DER STAK AF FRA REGNINGEN OG FORSVANDT” handler om den hundredetårige Allan Karlsson og hans venner, som nu er blevet rastløse på Bali efter et år i luksus. Men da Allan byder på den uforglemmeligt gode sodavand, Folksoda, så tager tingene fart igen. Ikke kun for Allan og selskabet, men også for de hævngerrige gangstere, russiske bekendte fra fortiden, og amerikanske CIA. I efterfølgeren til ”Den Hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt” lægger ”Den Hundredetårige…” op til et nyt, fantastisk kapitel om hans usandsynlige liv.
Kilde Walt Disney Company Nordic

Instruktør: Felix Herngren, Måns Herngren
Skuespillere: Iwar Wiklander, Robert Gustafsson, David Wiberg
Censur: Tilladt over 11 år
Premiere 9. april