Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Birkerød Bio...

Opera

Januar måned
Plakat for filmen ROH - Spar Dame (18/19) (engelske undertekster)

ROH - Spar Dame (18/19) (engelske undertekster)

Live Opera fra Royal Opera House London
22. Januar 2019, kl. 19:45

Tjajkovskijs mest ambitiøse opera indeholder noget af hans største musik og er et stærkt studie i destruktiv besættelse.

I Tjajkovskijs intense opera om besættelse og det overnaturlige er Gherman fanget mellem kvinden han elsker og en ødelæggende fordybelse.
SPAR DAME bygger på en novelle af Pushkin og vender tilbage til Londons Royal Opera House i en opsætning, som allerede har fået fem-stjernede anmeldelser i Amsterdam. Handlingen er sat til at foregå i 1890, det år hvor operaen havde premiere.
Tjajkovskij sidder på sit arbejdsværelse og giver operaen liv, som var den hans histore, og han lader karaktererne give udtryk for sine egne uforløste drømme.
Aleksandrs Antonenko og Eva-Maria Westbroek står i forgrunden for de medvirkende og for Royal Opera Chorus, som bliver dirigeret af Antonio Pappano, Royal Operas musikchef.
SPAR DAME er et medrivende portræt af en forpint kreativ kunstner og et gribende stykke gotisk historiefortælling.

Længde: 3 timer og 30 minutter inkl. pause.
Synges på russisk med engelske undertekster.

Premiere 22. januar
Plakat for filmen ROH - La Traviata (18/19)

ROH - La Traviata (18/19)

Live Opera fra Royal Opera House London
30. januar, kl. 19.45

Richard Eyres smukke opsætning leverer den perfekte baggrund for Verdis opera om en kurtisane, der ofrer alt for sin kærlighed.

Fra spændingen ved en uventet romance til en hjertegribende genforening, som kommer for sent - Verdis LA TRAVIATA har det hele og er en af de mest populære af alle operaer.
Alfredo forelsker sig i kurtisanen Violetta i Paris’ glamourøse overklassemiljø, men under overfladen løber dunkle understrømme, som fører lige mod en tragisk slutning.
Operaens overflod af melodier tæller den berømte Brindisi og den sprudlende Sempre Libera, som begge demonstrerer italiensk operas lyrik, når det er allermest charmerende.

Richard Eyres opsætning for Londons Royal Opera maler med hele den følelsesmæssige palet, lige fra den svimlende første kærlighed over det smertefulde sammenstød til den uundgåelige konklusion. Overdådige tidstypiske kulisser og kostumer forstærker oplevelsen af en rørende historie baseret på virkelige hændelser.

Længde: ca. 3 timer og 35 minutter inkl. to pauser.
Synges på italiensk med engelske undertekster.


Kilde: Royal Opera House

Premiere 30. januar
April måned
Plakat for filmen ROH - Skæbnens Magt (18/19) (eng. undertekster)

ROH - Skæbnens Magt (18/19) (eng. undertekster)

Live Opera fra Royal Opera House London
2. april kl.19:15

Christof Loy instruerer et stjernespækket sangerhold, deriblandt Anna Netrebko, Jonas Kaufmann og Ludovic Tézier, i Verdis storslåede opera, dirigeret af Antonio Pappano.

Leonora forelsker sig i Don Alvaro, men da hendes far forbyder deres ægteskab, udløser en fatal ulykke et drama af besættelse, hævntørst og tragedie.
Jonas Kaufmann og Anna Netrebko har hovedrollerne i Verdis episke La Forza del Destino - SKÆBNENS MAGT - en opera, der kræver det aller bedste af sine sangere på grund af den kraftige musik og den gennemført teatralske behandling af en historie om bitter hævn fortalt henover mange år og kilometer.
Denne udgave kommer til Londons Royal Opera i en sensationel opsætning fra Amsterdam smækfyldt med farver og action. Den bliver instrueret af Christof Loy og dirigeret af Antonio Pappano, Royal Operas chefdirigent.

Længde: ca. 4 timer og 15 minutter inkl. to pauser.
Synges på italiensk med engelske undertekster.

Premiere 2. april
Plakat for filmen ROH - Faust (18/19)

ROH - Faust (18/19)

Live Opera fra Royal Opera House London
30. april kl. 19.45

Oplev 1870’ernes dekadente og elegante Paris i David McVicars spektakulære opsætning af Gounods mest elskede opera.

Der er mange udgaver af historien om Faust, som sælger sin sjæl til Djævelen for ungdom og magt, men Gounods opera er fortsat en af de mest spændende.
Michael Fabiano spiller Faust, Diana Damrau er hans elskede Marguerite, og Erwin Schrott er den diabolske Mefistofeles. Virtuose hovedroller, et stort kor, fabelagtige sætstykker, ballet og en ekstatisk finale gør denne opsætning til indbegrebet af teater i stor stil: Fransk grand opéras overdådige storhed kommer i sandhed til sin ret i denne udgave instrueret af David McVicar, som har sat historien i 1870’ernes Paris.
Men vigtigst af alt: FAUST indeholder adskillige af populær-operaens mest genkendelige numre fremført af et hold bestående af internationale sangere og the Royal Opera Chorus.
Længde: ca. 3 timer og 45 minutter inkl. pause.
Synges på fransk med engelske undertekster.

Kilde: Royal Opera House

Premiere 30. april