BIOGRAFKLUB DANMARK

Biografklub Danmark har valgt de 10 film, der udgør Biografklubbens sæson. Der venter det danske biografpublikum et stjernespækket filmprogram fyldt med både danske og udenlandske film.

Med et medlemskab til Biografklub Danmark gives der halv pris på biografbilletten til en række udvalgte kvalitetsfilm i de danske biografer.

SÆSON 2022-2023

BAMSE - Biografpremiere 25. august
HVOR FLODKREBSENE SYNGER - Biografpremiere 29. september
FÆDRE OG MØDRE - Biografpremiere 3. november
DEN PERFEKTE CHEF - Biografpremiere 1. december
BABYLON - Biografpremiere 19. januar 2023
KYSSET - Biografpremiere 23. februar 2023
THE FABLEMANS - Biografpremiere 23. marts 2023
CLOSE - Biografpremiere 27. april 2023
WHAT'S LOVE GOT TO DO WITH IT - Biografpremiere 25. maj 2023
TOVES VÆRELSE - Biografpremiere 22. juni 2023

Medlemskaber kan købes i vores billetsalg eller på www.biografklubdanmark.dk hvor du også kan læse mere om klubben.

Eventvisning: Rose

Vinderfilmen af Biografklub Danmarks Asta-pris

Vises tirsdag 16. august kl. 19:00.

Nåede du ikke at se Niels Arden-Oplevs personlige fortælling, eller ønsker du bare et ordenligt gensyn med den anmelderroste film har du nu chancen. 

Bemærk at ubrugte ROSE-BKD kuponer stadig er gældene. 

BAMSE

Biografpremiere 25. august

Bag det varme smil og smækbukserne gemmer der sig en stærk og rørende fortælling om en mands livslange stræben efter anerkendelse og kærlighed. Flemming Bamse Jørgensen bliver som den eneste af 12 søskende bortadopteret. Flemmings adoptivfar ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til faderens skuffelse vælger Flemming musikken og bliver frontmand i Bamses Venner. En splittet baggrund, der sætter sig dybe spor i Flemmings liv. ’Bamse’ er et varmt og menneskeligt drama, der med Bamses største hits som lydtæppe fortæller hans overraskende livshistorie.

Efter den succesfulde 1. verdenskrigsfilm ’Erna i Krig’ er Henrik Ruben Genz tilbage med fortællingen om Bamse, skrevet sammen med sin erfarne samarbejdspartner, manuskriptforfatter Bo Hr. Hansen. I titelrollen som den folkekære danske musiker, der har givet os klassikere som ’Vimmersvej’ og ’I en lille båd der gynger’, ses en af Danmarks absolut største filmstjerner Anders W. Berthelsen.

HVOR FLODKREBSENE SYNGER

Biografpremiere 29. september

En fantastisk kærlighedshistorie og et medrivende mordmysterie baseret på Delia Owens’ internationale bestseller

’Hvor flodkrebsene synger’ fortæller historien om Kya, en forladt pige, som selv har fundet vej til voksenlivet i de farlige marskområder i North Carolina. Gennem mange år har rygterne om ’Marskpigen’ hjemsøgt Barkley Cove og isoleret den skarpsindige og stålfaste Kya fra samfundet. Draget af to unge mænd fra byen begynder Kya at åbne sig for den nye og opsigtsvækkende verden. Men da en af mændene bliver fundet død, bliver Kya straks udråbt som den hovedmistænkte.

FÆDRE OG MØDRE

Biografpremiere 3. november

’Fædre og mødre’ er en komedie om ægteparret Piv og Ulrik, der skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Hierarki, rivalisering, uigennemskuelige dagsordner … og Aula. Her oplever de forældreskab i yderste potens, og oveni alt det nye skal de nu på årets famøse og stærkt populære hyttetur. Piv og Ulrik skal stå deres prøve og blive en del af forældregruppen. Spørgsmålet er: Hvad er man villig til at gøre for sit barn?

Paprika Steen er tilbage som instruktør sammen med manuskriptforfatter Jakob Weis efter kæmpesuccesen ’Den tid på året’. Denne gang spidder og omfavner hun moderne forældre i den både morsomme, tåkrummende og genkendelige komedie og beskriver, hvordan voksne mennesker kæmper for at skabe en identitet gennem et fællesskabstyranni, som de på én gang desperat higer efter og brændende ønsker at slippe ud af.

DEN PERFEKTE CHEF

Biografpremiere 1. december

‘Den perfekte chef’ er ikke kun en masterclass i underspillet, komisk timing fra Javier Bardems side, men også en ætsende, underfundig satire over livet på en helt almindelig arbejdsplads. Blanco (Bardem) driver et familieforetagende og håber på at modtage en særlig udmærkelse for sin indsats, men projektet vanskeliggøres, blandt andet af en fyret medarbejder på hævntogt, af Blancos nærmeste medarbejders eksistentielle krise og af chefens alt andet end uskyldige interesse for den unge, smukke marketingpraktikant.

Fernando León de Aranoa debuterede med det socialrealistiske drama ’Mandage i solen’ – også med Javier Bardem. Siden kom krigskomedien ’A Perfect Day’ op i de danske biografer. Og nu gælder det så ’Den perfekte chef’, der senest blev topscorer ved den spanske Goya-uddeling, hvor den tog hele seks priser – inklusive ’Bedste film’.

BABYLON

Biografpremiere 19. januar

’Babylon’ giver et fascinerende indblik i Hollywoods guldalder i 1920’erne, ikke mindst i overgangen fra stumfilm til talefilm. Filmens karakterer inkluderer nogle af datidens legendariske personligheder som Charlie Chaplin, John Gilbert og Clara Bow. Alle ikoner fra de brølende 20’ere, der på hver sin måde omfavnede udviklingen mod en stadig mere moderne filmindustri.

KYSSET

Biografpremiere 23. februar

Danmark 1914. Anton Abildgaard er en nobel og pligtopfyldende ung mand, hvis højeste prioritet er at afslutte sin officersuddannelse i kavaleriet med ære. Men det bliver en skæbnesvanger aften, da han bliver inviteret til bal hos den lokale baron Løvenskjold. Anton byder intetanende husets datter, Edith, op til dans,
men da det viser sig, at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes den unge løjtnant af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig brændende i ham …

I ’Kysset’ genforenes Bille August med Esben Smed, der også spillede hovedrollen i Bille Augusts succesfulde historiske drama ’Lykke-Per’. ’Kysset’ er et relationsdrama og en fri fortolkning af den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman ’Ungeduld des Herzens’ fra 1939. Bille August har selv ført pennen og omskrevet fortællingen til danske forhold. Det er en skæbnefortælling om gode mennesker på afveje, om kærlighedens sande væsen og om selvopofrelsens kunst.

THE FABLEMANS

Biografpremiere 23. marts

Steven Spielbergs familiedrama baseret på hans egen opvækst

’The Fabelmans’ er et rørende coming of age-drama om drengen Sammy Fabelmans opvækst i efterkrigstidens USA. Steven Spielberg har både skrevet og instrueret filmen, som er løst baseret på hans egen opvækst. ’The Fabelmans’ giver et spændende indblik i, hvor stjerneinstruktøren har fået sin inspiration og store kærlighed til film fra.

På rollelisten ses Michelle Williams (‘Manchester by the Sea’) som Sammys mor og Paul Dano (‘There Will Be Blood’) som Sammys far. Derudover har Spielberg også samlet et stærkt hold bag kameraet bestående af oscarvindende filmfolk, som han tidligere har arbejdet sammen med, heriblandt filmfotografen Janusz Kaminski (’Saving Private Ryan’) og mesterkomponisten John Williams, der blandt andet står bag den ikoniske musik til Star Wars- og Indiana Jones-filmene.

 

CLOSE

Biografpremiere 27. april

Lukas Dhonts storgribende drama modtog juryens ’Grand Prix’ i Cannes, hvor et panel bestående af 75 af verdens førende kritikere kårede filmen som festivalens suverænt bedste. ’Close’ fortæller om Léo og Rémis tætte venskab – i skolen og i blomstermarkerne, hvor de og forældrene bringer høsten i hus. Da  skolekammeraterne skyder en kile ind i forholdet, får det fatale følger. Mere skal ikke afsløres her, men vi lover, at det billedskønne og ekstraordinært velspillede drama ikke vil efterlade nogen uberørte.

Den kun 31-årige Lukas Dhont debuterede med dramaet ’Girl’, som begejstrede de danske anmeldere og publikum. ’Close’ er hans anden spillefilm, og efter filmens sensationelle sejr i Cannes er han nu trådt ind i filminstruktørernes superliga. Filmen er en enestående perle, man kan glæde sig til.

WHAT'S LOVE GOT TO DO WITH IT

Biografpremiere 25. maj

Hvordan finder man kærligheden i dagens verden? For dokumentarskaberen Zoe (Lily James) har dating nemlig kun ført til dårlige jokes og sjove anekdoter, til stor fortrydelse for sin bedrevidende mor (Emma Thompson). I jagten på nye metoder for at finde kærligheden introducerer Kazim (Shazad Latif), Zoes gode ven og nabo, hende for ”tvangs”-ægteskabet efter hans forældres gode eksempel. Mens Zoe filmer Kazims håbefulde rejse fra London til Lahore, hvor han skal giftes med en pakistansk kvinde udvalgt af forældrene, begynder hun at spekulere over, om man kan lære noget af en anden tilgang til at finde den store kærlighed.

’What’s Love Got to Do with It?’ er en romantisk komedie, der dykker ned i forskellige kulturers forståelse og traditioner omkring kærlighed og ægteskab. Filmen er skrevet af Jemima Khan og instrueret af Shekhar Kapur, der blandt andet stod bag den syv gange oscarnominerede ’Elizabeth’ fra 1998. Lily James spiller hovedrollen, Zoe, og er tidligere kendt fra både ’Mamma Mia! Here We Go Again’ og ’Downton Abbey’.

TOVES VÆRELSE

Biografpremiere 22. juni

I 1960’erne lever Tove Ditlevsen sammen med Ekstra Bladets chefredaktør Victor Andreasen i et stormombrust ægteskab, der har sin helt egen særlige dynamik, og hvor der er kort vej fra kærlighed til
had, fra elskelige komplimenter til ond sarkasme. Da den unge forfatter Klaus Rifbjerg kommer til frokost for at diskutere deres fælles lidenskab, litteratur, har han ingen ide om, hvad der venter ham. Men inden længe bliver han en brik i deres ægteskabelige magtspil, hvor alle kneb gælder.

Bag filmen står nogle af Danmarks absolutte sværvægtere. Instrueret af den oscarnominerede instruktør Martin Zandvliet spiller Lars Brygmann og Paprika Steen deres livs roller. Mindst lige så imponerende præstationer ses af Joachim Fjelstrup og Sonja Oppenhagen. ’Toves værelse’ er baseret på det populære teaterstykke af samme navn, skrevet af Jakob Weis.